Ikke vær en sau.

Hvorfor er det så vanskelig å ikke være en sau? Nesten alle på vår jord er flokkdyr, som søker tilflukt i egne klikker. Det er mye tryggere og mye mer behagelig å bare lulle og lalle seg gjennom livet i denne komfortsonen enn å utfordre seg selv og sine egne oppfatninger. Derfor leser man bare stoff fra kilder som sier "joda, du har så rett, så".

Så holder man seg unna kilder som kanskje skriver ting man er uenig i og ikke liker å lese, enten man synes en avis er en "rovdyrkapitalismehøyborg" eller en "kommunistblekke". Document.no/Elin Ørjasæter bekrefter verdenssynet til den joviale smånasjonalistiske tradisjonskonservative dama med selverklært "bein i nesa". Marie Simonsen/Marte Michelet bekrefter synet til den rødhårete, barbeinte evige studine som studerer statsvitenskap og drikker økologisk te og varmer seg med lilla hekleskjerf mens hun hører på dritmusikk av en genierklært fjott med gitar og skjegg (på vinyl). De leker sammen med like barn, og suger pung på sine særegne (men ikke helt ulike) måter. Like barn er flinke til å si det man vil høre. Deres klikk er best. SU-medlem diskuterer hvor mye John Fredriksen suger på sine fora med sine egne, FPU diskuterer hvor mye John Fredriksen ruler på sine fora med sine egne.

Hva om flere sa "IKKE FAEN" til å være en konform sau? Man trenger ikke flere kjerringer med strømmen. Hva om flere valgte å stå alene, i stedet for å heie på "sitt" lag i en jævla forpult supporterklubb? Er det SÅ JÆVLA VIKTIG å få bekreftelse fra andre på at det man mener er bra? Er det SÅ om å gjøre å finne noen man på død og liv må ha noe felles med? Slik jeg ser det, er man ikke en del av løsningen med å være en konform sau i sin flokk. Man forhindrer/forsinker sannheten fra å komme fram hvis man skal tviholde på feil info, fordi man selektivt velger feil info. Da er man faktisk ikke bare en del av problemet, man er essensen av problemet.

Mennesket ser ut til å være uhelbredelig sau. Innse sette, og jobb for å ikke være det. Strid i mot din natur, den suger!

Tilbake til hovedsiden